Nóż to najważniejsze narzędzie w kuchni. Dobry nóż pozwala szybko i precyzyjnie przygotować posiłki. Jego używanie nie wymaga wysiłku, a potrawy są pięknie i równo pokrojone.

Cechy dobrego noża:

• stal wysokiej jakości,

• ergonomiczny kształt,

• dobrze wyprofilowane ostrze,

• dobrze naostrzony,

• łatwy do utrzymania w czystości.

noże japonskie globalWszystkie te cechy spełniają japońskie noże firmy Global. Wykonane są ze stali nierdzewnej najwyższej jakości. To stal Cromowa 18, co oznacza zawartość 18% chromu. Specjalna technologia produkcji gwarantuje twardość noży w przedziale 56-58 HRC. Dzięki temu noże wolniej się tępią i są bardziej odporne na korozję. Ogromna zaleta noży Global jest ich jednorodna budowa. Oznacza to, że klinga i rączka wykonane są z jednego elementu, dzięki czemu zachowanie higieny jest bardzo łatwe. Zaleta takiej konstrukcji noży jest ich bardzo dobre wyważenie i ergonomia. Cecha charakterystyczną i znakiem rozpoznawczym firmy Global jest „kropkowana” rączka. Gwarantuje to bardzo dobre ułożenie noża w ręce i zapobiega ślizganiu się rączki. Wieloletnie prace firmy nad doskonaleniem oferty zaowocowały pond 100 modelami noży przystosowanych do różnych zadań.

Najpopularniejsze rodzaje noży Global:

• nóż szefa kuchni,

• nóż do filetowania,

• nóż do plastrowania,

• nóż do porcjowania,

• nóż rzeźnicki,

• tasak,

• nóż do obierania,

• nóż do warzyw.

Japońskie noże Global to przede wszystkim noże dla profesjonalistów. Posługują się nimi najwybitniejsi szefowie kuchni na całym świecie doceniając ich wysoką jakość i ergonomię.

Nawet najlepsze noże wymagają odpowiedniej troski, by nie stracić swoich właściwości. Global opracował specjalne pokrowce i stojaki nie powodujące tępienia oraz specjalistyczne ostrzałki gwarantujące prawidłowe ostrzenie i zapobiegające niszczeniu struktury ostrza.

Noże japońskie Global to połączenie wielowiekowej tradycji doskonałych tradycji mieczy samurajskich i osiągnięć najnowszych technologii. Dzięki temu są niezawodne i bardzo trwałe.

Global to marka profesjonalnych noży japońskich produkowanych przez firmę Yoshikin. Dzięki połączeniu tradycyjnych metod wytwarzania samurajskich mieczy i osiągnięć najnowszych technologii w 1985 r. Komin Yamada opracował noże wyróżniające się designem, właściwościami i ergonomią. Połączenie tych trzech elementów zaowocowało stworzeniem noży najwyższej jakości.

Jeśli chciałbyś niczym szef kuchni operować niesamowicie ostrymi nożami firmy Global w swojej kuchni - sprawdź koniecznie ofertę dostępną na stronie http://www.frankherbert.pl/pol_m_Kuchnia_Noze-kuchenne_Noze-japonskie_Noze-japonskie-Global-1884.html